Връщат казармата? Тодор Тагарев притесни българите

Политическите сили ще решат остава ли министър

Връщат казармата? Тодор Тагарев притесни българите | StandartNews.com

Връща ли се казармата? Въпросът притесни българите, след като министърът на отбраната Тодор Тагарев даде уклончив отговор.

Попитан върви ли се към връщане на наборната служба, той обяви: „Няма още ясни отговори към момента. На масата са всички възможни опции.“

Тагарев коментира пред журналисти горещите политически и военни теми от деня, като  първата от тях бе остава ли в правителството след ротацията на Николай Денков и Мария Габриел.

Като решат политическите партии в мнозинството, ще стане ясно дали ще остана министър. Нека да видим. Достатъчно е сложна обстановката, ако не са публични разговорите, а ако станат публични, ще е още по-сложна, каза военният министър.

За закупуването на 3D радари за отбранителния комплекс на България, министърът заяви: „Крайните срокове са като приключи процедурата. Знаете, става въпрос за много големи суми. Не си позволявам да се намесвам в процедурата. Така, както е разписано, така си върви процедурата, и тя се следва в момента.“

Той обяви, че предстои да говори с хора от много високо ниво в Пентагона. Срещата ще е след „много кратко време“, увери министърът.

Тагарев разбрал от медиите за случилото се с българската парламентарна делегация в Киев.

На въпрос за изпратени БТР-и до момента, министърът заяви: „Това е за пръв път да показваме снимки от операция, която е в ход. Обикновено показваме снимки, когато е приключила.

Показахме снимки, защото започна да се нагнетява обстановката и общественото мнение за това, че никой нищо не прави. Операцията си е в ход, когато приключи – тогава. Има кой да плати за нея, има 50 страни в т. нар. формат „Рамщайн“.

За стратегическия преглед  на отбранителната политика той заяви: „Има вече доклади. Оказва се, че срокът е бил амбициозен, ще поискам удължаване на срока. Много са проблемите - окомплектоване, равнище на подготовка, системата за управление и мениджмънт в отбраната“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Анонимен
преди 2 месеца

За казармата ще получи подкрепа от всички политически сили.

Откажи