Външно с важно решение за паспорти

Подготовката на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие върви напред

Външно с важно решение за паспорти | StandartNews.com

Важно решение за признаването на част от паспортите обяви на брифинг заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев.

На 30-31 август се проведе и неформална среща на външните министри на ЕС. В нея участваше заместник-министър Велислава Петрова, като бяха обсъдени отношенията “ЕС-Африка”, подходът за бъдещите отношения на ЕС и Русия, включително и различни аспекти на темата за визовата политика на ЕС спрямо Русия, съобщи Коджабашев. В следствие на срещата стана ясно, че паспортите, издавани от окупираните територии, няма да бъдат признавани, каза зам.-министърът.

„Подготовката на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие върви напред и на 25-и август в МВнР се състоя заседание на междуведомствения координационен механизъм за присъединяването на България към ОИСР. На това заседание взеха участие както заместник-министърът на МВнР Велислава Петрова, така и вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, който изрази готовността си служебният кабинет да работи за присъединяването на страната ни в организацията, каза още Коджабашев.

Той обяви, че Македонската патриотична организация ще бъде удостоена с плакат на Св. Св. Кирил и Методий. Ще бъде излъчено и изявление от страна на президента Румен Радев.

По отношение на гласуването в чужбина зам.-министърът уточни, че ще се действа консулското ни обслужване да бъде на ниво. Коджабашев обяви още, че подготовката за изборите в Украйна също върви по план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай