ВМЗ-Сопот и "Кинтекс" няма да се приватизират

ВМЗ-Сопот и "Кинтекс" няма да се приватизират | StandartNews.com

ВМЗ-Сопот и „Кинтекс" влизат в списъка на забранените за приватизация дружества. Министърът на икономиката Божидар Лукарски съобщи пред медиите, че извън дневния ред на правителственото заседание е била разисквана и темата за приватизацията на двете военни дружества ВМЗ-Сопот и „Кинтекс".

По думите му, на Министерския съвет е било взето решение и двете дружества да бъдат вкарани в забранителния списък за приватизация.

Финансовият министър Владислав Горанов пък коментира от своя страна, че няма спор по тази тема и е сработила стандартна процедура, при която всички дружества, които са извън забранителния списък за приватизация трябва да бъдат задължително обявени за такива. „В конкретния случай вероятно Агенцията за приватизация е могло да консултира тази позиция с ресорния си министър, но в хода на съставяне на три годишната бюджетна прогноза тя е спазила закона, без да се консултира по целесъобразност с него.

В резултат на което е посочила план за приватизация на тези дружества, които са били извън забранителния списък. Така че по тази тема нищо ново и нищо драматично", заяви министър Горанов, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай