Владимир Савов се връща в КФН

Предложен е за заместник-председател с ресор застраховане

Владимир Савов се връща в КФН | StandartNews.com

Подалият оставка като член на Комисията за финансов надзор в началото на годината Владимир Савов, може отново да се завърне в регулатора. Той е предложен за заместник-председател на КФН с ресор застраховане, става ясно от документите, публикувани на сайта на Народното събрание и депозирани от председателя на комисията Бойко Атанасов.

Савов подаде оставка като член на комисията през януари дни преди да изтече неговият мандат, след като премина на друга работа  - в надзорния финансов орган на Казахстан. Там работи няколко месеца.

"Още в началото на 2020 г. бяха предприети необходимите действия за избор на най-подходящите кандидатури за двете позиции. Те са от изключителна важност поради специфичното естество на работа. Личности със сериозен опит, експертиза, умения и добра репутация са от ключово значение за ефективността на работата на КФН“, пише в документа Атанасов.

Савов работи в КФН шест години. По време на този период в рамките на 3 години изпълнява правомощията на заместник-председател на управление „Инвестиционен надзор“ и 9 месеца изпълнява правомощията на заместник-председател на управление „Застрахователен надзор“.

За член на комисията е предложен Петър Джелепов, който към момента е изпълнителен директор и член на УС на банка. Професионалната му кариера е преминала през няколко финансови инистуции.

 В момента тече срокът, в който документите на двамата кандидати ще бъдат разгледани от Комисията по бюджет и финанси, за да се реши дали да бъдат допуснати до изслушване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай