Виктория Василева проговори за срещите със Слави и Кирил Петков

Как депутатът от ИТН взе най-трудното решение

Виктория Василева проговори за срещите със Слави и Кирил Петков | StandartNews.com

Не случайно казах, че това решение е най-трудното в живота ми. Обмислях го доста дълъг период от време. Не го взех под въздействието на емоциите, защото то води доста последствия не за мен, а за хората, с които си работил. Не исках да изглежда от моя страна безотговорно, че зарязвам всичко изградено до този момент. 

Това заяви Виктория Василева в ефира на bTV, която реши да напусне парламента и ИТН.   

Взех решението, когато довърших ангажиментите, поети с ИТН и парламентарната група, подчерта тя. 

"Обмислям това решение много преди Слави да изтегли министрите, но окончателното решение го взех след това. За щастие не съм го крила от колегите си. Първите, които научиха за моето намерение, бяха хора от парламентарната група", разкри още тя. 

"Ако трябва пак да повторя - за своите илюзии не обвинявам никого. Моите илюзии започнах да изграждам, когато започнах да приемам желаното за реално. В момента, който дори не можех на себе си да отговоря каква е посоката, тогава реших да кажа стоп. 

Много неща ми се случиха. В разрушаването на тези илюзии не участват ИТН. Всичко това, което се случи в НС, започна да ме обърква каква е посоката, затова мисля, че предприех най-логичната стъпка", продължи Василева. 

"Това, което надделя, бе умората. Когато работиш в такава напрегната среда, когато си в коалиция с толкова различни партии, всяка една стъпка, която предприемаш, всяко едно решение, полагаш в пъти повече усилия, защото се изисква съгласие и консенсус.

Много по-лесно е да наложиш силово дадено решение, отколкото да търсиш съгласие. Това, че започнахме да полагаме огромни усилия дори и за най-малкото решение, ми дойде в повече", каза още тя. 

Василева каза дали ще запази контактите си с бившите си колеги и най-вече с отцепниците от ИТН. 

"Аз съм човек който оценява хората по това, което са. Дали ще си запазя отношенията с един човек, зависи и от човека насреща. Като говорим за хората, които се отделиха от ИТН, уважавам и разбирам мотивите на всеки един от тях, това не означава обаче, че ги приемам. не съм се срещала с премиера, не знам какво казва Радостин Василев. С Петков съм се виждала веднъж, много преди това.

Разговорът бе принципен и общ. На среща с Петков в апартаменти не съм била. Петков не ме е търсил. Не съм разговаряла с Трифонов относно моето решение. Искам да започна да се занимавам с нещо различно", каза още тя. 

Тя също отрече, че не е имала достъп до Слави Трифонов. 

"Не мога да кажа, че не съм имала достъп до Слави Трифонов. За последно говорих с него 2-3 седмици преди да напусна НС. С него винаги сме имали много оперативни разговори", каза тя. 

Не мога да дам оценки  дали Слави Трифонов и Тошко Йорданов стават за политици, тази оценка се дава от хората отвън, бе категорична Василева. 

"В момента не мога да кажа, дали ще се завърна някога в политиката. В момента искам да се откъсна от окото на бурята и да се върна към нормалния си живот", разкри тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай