Удря ли Путин по България? Шокиращи думи на министър

Разкритието на Велизар Шаламанов

Удря ли Путин по България? Шокиращи думи на министър | StandartNews.com

Тайният план на Русия за Украйна се провали, а съм абсолютно уверен, че те имат такъв както за Молдова, така и за България. Ние сме най-уязвимата страна в ЕС и НАТО. Планът е разрушаване на двата алианса и засилване на влиянието на Русия в Източна Европа. Това заяви бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов за "Твоят ден".

По думите му в Молдова трябва да са в състояние да противодействат на тайните планове на Путин и да поискат помощ от ЕС. "За мен е важно България да има план как да пресече руската дезинформация и пропаганда, за да не бъдем дестабилизирани. Според мен такъв има. Трябва ясно да заявим, че няма да допуснем нестабилност, породена от Русия", подчерта той.

Според него обвинението на Международния наказателен съд към Путин важи и в рамките на българското законодателство. "Агресията на Русия не се приема от Китай, но те трябва да покажат, че могат да влияят на Путин и да бъдат медиатори в конфликта.

Целта трябва да е само изтегляне на всички руски войски и справедлив процес за наказване на участниците във военни престъпления. Основната цел на Украйна и на свободния свят, който ги поддържа, е решаване на въпросите на бойното поле - изтласкване на руснаците и примирие.

Китай е пред предизвикателството да спечели доверието на украинците и да упражни влиянието си върху Русия. Изходът от войната е само един - изтегляне на Русия от Украйна", коментира Шаламанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай