Цветанов в Хасково: Военните действия и терминология не са добри за страната

Делян Добрев получи подкрепата на Хасково, готов да съди Йончева за набеждаване

Цветанов в Хасково: Военните действия и терминология не са добри за страната | StandartNews.com

Благодаря на всички, които сте тук в тези тежки дни, обяви Делян Добрев пред актива в Хасково. След него думата взе Цветан Цветанов. "Благодаря, че всички намерихме време да се съберем и да дадем подкрепа за Делян Добрев, защото това, което се прави в публичното пространство и нашите опоненти, които нямат друг полезен ход. Те искат да ни дескредитират. Движат се по опорни точки и удрят по най-силните", заяви зам. - председателят на ГЕРБ. Кметът Добри Беливанов обаче не дойде на срещата. 

Делян Добрев е сред най-успешните министри на енергетиката. Той е един от най-активните участници в законодателните промени, които са правени в сектора. Той е човек, който отказа заради вас да бъде министър през 2014 г. Обяви, че има задължение към вас за предстоящите местни избори, каза Цветанов.

Той е един от много българи, които завършиха чужбаната, но един от малкото, които се върнаха. Искаха да променят роднината към по-добро. Той даде идеята и я защити много сериозно за програмата за саниране. За голяма съжаление до 2015 г. тя не можеше да стигне до Хасково. Най-вече зараде местната власт. Благодаря на всички общински съветници и кметове, че спечелихме този областен център. Вие сте нероятният силен тим, който ще продължи напред и ще бъдам заедно с Делян Добрев, продължи той.

Той няма да продаде каузата ГЕРБ. Няма от какво да се притеснява, затова е тук. На тази среща трябваше да е и кметът на Хасково, както са всички останали. Няма по-силно в политиката от това да застанеш пред своите избиратели. Днес каза, че ако бъде поканен ще дойде. Той бе поканен. Може би е тук в залата, нека да вдигне ръка. Не се вижда. Затова си направете изводите кой е моралният човек. Ние не искаме да притивопоставяме, но винаги сме се борили за истината. Делян Добрев направи своя избор. Най-моралният му жест бе да си подаде оставката. Подкрепата обаче, която получи даде знак къде се намира БСП и какви са мотивите на народната представителка, която се прави на борец за свобода, отсече Цветанов.

Делян Добрев имаше принципна позиция да бъдат спрени порочните практики в енергетиката. Той бе в анкетната комисия за мини "Бобовдол". Знаете, че тя излезе с ясни констатации и заключения. Днес един от най-големите доайени и фактори в БСП има обвинение именно за "Бободол". Румен Овчаров се казва. Нали си давете сметка каква ще е позицията за БСП и как ще се борят срещу корупцията. Не чух коментари от народният им представител от Хасково, който показва схеми, дали ще покаже и тази. Не се нуждаем от конфронтацията, която те искат, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Искам да кажа на президента, че по конституция той е обединител. Той има право да обяви и война, но само след решение на Народното събрание. Искам да му кажа, че в рамките на няколко месеца обиди парламента. Смятам, че това е от общ сценарий за дестабилизиране на страната и търсене на умишлена конфронтация. Не може днес президентът да казва - беквокалистите от парламента. Нормално ли е това? Борисов бил виновен за това, което се случва. Не знам как ще проведе КСНС, когато говори за конфронтация и война. Там трябва да се говори за антикорупционното законодателство. Сега разбирам защо искат да се ръководи от президента. Не смятам, че военните действия и терминология са добро. Дипломацията, диалог и подкрепа са в основата на покрепа. Когато един военен не иска да има протегната ръка и да се говори по темата, аз смятам, че това не трябва да бъде възприемано. Ние ще запазим хладнокръвие, защото той е президент на България. Уважаваме институцията президент. Ние трябва да уважаваме институциите си. Спирам до тук, за да говорите за ситуацията в Хасково и г-н Беливанов. Няма какво да крием, затова и тук има журналисти, завърши Цветанов. 

Единственото, което направи днес Елена Йончева е, че ако до вчера щях да я съдя за клевета, от днес имам право да я съдя за набеждаване, каза пред журналистите Делян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай