Цветанов повтори обоснованото си предположение за „Хизбула”

Цветанов повтори обоснованото си предположение за  „Хизбула”  | StandartNews.com

Брюксел.Можем да направим обосновано предположението, че зад терористичния акт в Бургас стои военното крило на „Хизбулла”. Мога да потвърдя позицията, изразена от българското правителство, след Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Това обяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на дискусия на конференция, посветена на България, в Баварското представителство в Брюксел.

Извършват се процесуално-следствени действия с доказателства, които се прилагат по делото. Лицата, които са съпричастни, са излезли от Ливан и са влезли в ЕС, едната линия е – Варшава – Чехословакия – Румъния – България, другата линия е Румъния – България, поясни Цветанов.

В страната са влезли с истинската си самоличност, а след това са пребивавали с фалшива. Това е категорично доказано. Предположението е на база задълбочен анализ, както с „Европол”, така и с държави, които активно участват с това разследване, заяви бившият вътрешен министър. Той припомни случая в Кипър, който е идентичен с подхода и начина за наблюдение на израелски граждани, на територията на Кипър. Там това вече е доказано и лицето е осъдено на първа инстанция, заяви Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай