Цветанов: Антикорупционният закон не е бухалка

Цветанов: Антикорупционният закон не е бухалка | StandartNews.com

БСП бяха най-големите радетели в 43-тото Народно събрание антикорупционния орган да се назначава от българския парламент. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по Нова телевизия.

„Никога не можеш да претендираш, че си направил съвършеното законодателство. Към настоящия момент това е най-доброто, което можем да предложим. Председателят на антикорупционния орган се назначава от българския парламент. Председателят след това ще направи предложение за останалия състав и ще ги гласува парламента. Нали затова се правят изборите и най-демократичният способ е, когато се допитаме до хората и те определят кои да представляват българското общество в съответните институции. Не можем винаги да казваме, че когато се създава един орган, той е за да има някаква бухалка", заяви Цветанов и добави, че си спомня, че подобни тези са били сложени на масата, когато са обсъждали възможността в първия управленски мандат на 41-тото НС – когато е била обсъждана идеята за специализираната прокуратура и специализирания съд.

Във връзка с отпуснатите 100 млн. лв. за системата на МВР и дали това е станало, за да спрат протестите на полицаите, Цветанов коментира, че премиерът е бил много ясен и казал, че осигуряването на допълнителен финансов ресурс не означава, че трябва да си спрат протеста. „Ако искат да си протестират. Ние го правим за системата, за държавата. Не е под натиск. В бюджета заложихме 55 млн. лв., заложихме 100 млн. лв. за Министерство на отбраната, над 300 млн. лв. в сферата на образованието и във всяка една сфера имаме възможност да увеличаваме ресурса, защото имаме повече приходи", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай