Три от четири фронта от пожара в Хасково са овладени

Тази сутрин борбата с огнената стихия продължава.

Три от четири фронта от пожара в Хасково са овладени | StandartNews.com

София. Овладени са три от четирите фронта на пожара между селата Спахиево и Сърница край Хасково. Усилията днес ще бъда насочени към южния фронт в посока село Караманци, съобщи за Haskovo.info, циторайки инспектор Пламен Петков от Областната противопожарна служба.

Цяла нощ на много места са припламнали огнища. Тази сутрин борбата с огнената стихия продължава. 100 огнеборци и служители на Горското стопанство със 7 автомобила са на мястото на пожара. Очаква се към тях да се присъединят и 35 военнослужещи от хасковското поделение.

Пожарът в хасковска област започна около 13:30 часа вчера. Първоначално той бе върхов и в комбинация с високите температури и вятъра затрудни огнеборците. Това наложи в гасенето да се включи и хеликоптер от авиобаза Крумово.

Той изля тонове вода по фронта на пожара, за да предотврати разрастването му. В гасенето на огъня помагаха местни земеделци с наличната си техника и доброволци от близките села.

35 военнослужещи и техника от Сухопътните войски участват в гасенето на горския пожар. Формированието за оказване на помощ на населението при пожари е с ръководител капитан Георги Георгиев.

Военнослужещите са от състава на военно формирование 52740 – Хасково. Още вчера, 8 август, те се включиха в овладяването на пожара. Молбата за оказване на помощ от подразделение на Сухопътните войски е отправена от областната управа на област Хасково.

В гасенето на пожара вчера участва и вертолет Ми -17 на Военновъздушните сили от военно формирование 32040 – Крумово, който изпълни 32 захода за разузнаване и гасене на пожара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай