Татяна Дончева сърдита, хвърля камъни по всички

Каза щетите от аферата "Нексо"

Татяна Дончева сърдита, хвърля камъни по всички | StandartNews.com

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева отписа кабинета. Тя заяви, че няма шанс за съставяне на кабинет с третия мандат. Той ще бъде връчен от президента Румен Радев на БСП.

„Даже в предишните раздавания на мандати Корнелия Нинова и сподвижниците ѝ бяха къде къде по-ентусиазирани. Искаха да получат мандата, твърдяха, че има защо. Макар че и тогава нямаше реални шансове, докато сега даже и не искат“, коментира Дончева пред бТВ.

Според нея в дъното на зациклянето на сегашния и предишните парламенти е натискът на част от местните среди, които смятат, че трябва да станем президентска република.

„Нали не мислим, че търсят някой нов Де Гол. Някой умен, независим и прозорлив човек. Колкото по-независим и умен, толкова повече ще гледат да го изтикат в кьошето“, каза лидерът на „Движение 21“.

Тя заяви, че не е изключено да има да пъти парламентарни избори през 2023.

Татяна Дончева коментира и криптоаферата „Нексо“.

„Демократична България“ е вързана с „Продължаваме промяната“. Този скандал е репутационен пряко за „Продължаваме промяната“, независимо кой какво говори. Антони Тренчев (б.р. свързан с разследването срещу криптобанката „Нексо“) е бивш депутат на „Реформаторския блок“. Онези спонсорски пари са получени не за „Демократична България“, а за „Да, България!“, каза още Татяна Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай