Танева: МЗХ не е издало наредба, срещу която зърнопроизводителите протестират

Танева: МЗХ не е издало наредба, срещу която зърнопроизводителите протестират | StandartNews.com

Аз и Министерството на земеделието и храните не сме издатели на Наредба Н-18, за която се протестира в момента. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, по повод на предвидения за днес протест на Националната асоциация на зърнопроизводителите, против нормативното изискване за поставяне на нивомери в съдовете им за гориво, предаде „Фокус".

По думите й наредбата е издадена от Министерство на финансите. "Съжалявам, че има такъв протест, както и че решението не е взето в условието на консенсус и съгласие. При всички случаи трябва да отчетем успехите на финансовия министър Владислав Горанов по отношение на увеличаването на събираемостта на приходите и борбата срещу контрабандата", обясни министър Танева.

Тя коментира също, че земеделските и зърнопроизводителите ползват нотифицирана държавна помощ за отстъпка от акциза на горивата. "В този смисъл, със сигурност това е сектор, който си плаща данъците за горивата. Трябва да се намери най-доброто решение, което да постигне голяма ефективност", обясни още министър Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай