Свиленски обяви на Ризова - ето кой ще вземе властта!

В кой мандат бил шансът за правителство

Свиленски обяви на Ризова - ето кой ще вземе властта! | StandartNews.com

"Още от сформирането на 48-я парламент стана ясно, че и най-голямата парламентарна група има само 67 народни представители, втората има 53, това не се е случвало в последите десетилетия."

Така Георги Свиленски от БСП отговори на Цветанка Ризова по БТВ защо всички гледат към третия мандат и уточни:

"Стана ясно, че тези партии не могат нито да проведат консултации, нито да проведат разговори, за да намерят необходимото мнозинство за правителство, било то с първия или втория мандат. За това още от следващия ден всички насочиха погледите към третия мандат, защото той е антикризисния, спасителния, той е мандатът, даден на всички партии да се опитат да сглобят правителство, което да работи в полза на България.

Търсеше се начин да се представят действия за загриженост да има правителство, а едните представиха готов кабинет, другите декларация, за което знаеха, че няма да получат подкрепа. Нас с ГЕРБ не ни слагайте, те на нас не са и разчитали, ние сме ясни от години. Възможността ще приключи тогава, когато бъде върнат мандатът.

Лошото е, че загубихме 3 месеца. Никой не искаше толкова срещи от президента. Можеше вече да правим избори. Зимата е 20 градуса. Не може заради метеорологичните условия да се нарушава конституцията. Има срокове." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай