Стоянова: Дариткова е един от авторитетите в ГЕРБ

Ние настояваме Законът за вероизповедания от повече от година да влезе

Стоянова: Дариткова е един от авторитетите в ГЕРБ | StandartNews.com

Даниела Дариткова е един от авторитетите в ГЕРБ, млад и амбициран човек, доста упорита и силна жена е, заяви пред БНТ шефката на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова. „Аз мисля, че ще има кворум, с нашите коалиционни партньори имаме 121 гласа“, каза Стоянова.

Ние настояваме Законът за вероизповедания от повече от година да влезе. В крайна сметка, това е един много сложен закон, трябваше да се съобразим с представителите на всички вероизповедания, коментира Менда Стоянова.

Няма лошо, че някои въпроси се пререшават, които обществото не възприема като решени. Трябва да има баланс, когато се търси консенсус. Понякога се налага да направиш отстъпки, така е при търсенето на консенсус.

Законът, който приехме, за отсрочки на задълженията за вероизповеданията е правилното решение. Едва ли има нужда от натиск от Турция, за да се стигне до подобно решение, каза още тя.

Цветанов всяка сутрин тича, а след това цял ден тича по задачите на ГЕРБ. Подаръкът - маратонките - беше шега. Ние не считаме, че Цветанов трябва да напуска политиката. Той няма вина в тази история. Отговорност по морални съображения той пое. Не може един човек да бъде осъден през медиите, когато до момента нито един орган не се е произнесъл. Атаката срещу Цветанов не е другарски огън. Имаме една структура антикорупционен фонд, който е развил тази история. Интересно е кои са хората в този фонд, това са хора, които са предишни наши партньори. Второто, което е много странно, това е, че сега излиза това разследване на фонда. Доколкото аз знам, г-н Цветанов живее от около 7 месеца в този апартамент, така че нищо скрито-покрито няма, коментира Менда Стоянова.

Разцепление и разделение в ГЕРБ няма. Не знам точно какво е казал г-н Дончев, но не смятам, че е казал нещо, което да доведе до този извод. Фактът, че Борисов и Цветанов продължават да взимат решения заедно, е още едно доказателство. ГЕРБ се надява на 7-8 евродепутати. Има достатъчно време до изборите, ще имаме много срещи с хората, ще говорим и по тази тема, която може да се окаже от минус в плюс, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай