Стефан Янев с коментар за уволнението в ДАНС

Има критерии, по които ще бъдат сменяни служители

Стефан Янев с коментар за уволнението в ДАНС | StandartNews.com

Служебният премиер Стефан Янев коментира смяната на председателя на ДАНС с мотива:

"С поведението си този председател създаде прецедент, с който накърни престижа на службата и създаде основание да се смята, че той предприема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон. По отношение на другите председатели на служби, когато вземем решение, ще ви информираме надлежно".

Янев коментира и твърдения на политически опоненти, че служебното правителство работело с амбициозна програма да овладява държавата, като обясни, че то работи за да освободи държавата от незаконосъобразни практики и институциите трябва да работят в интерес на хората.

Янев каза още, че има критерии, по които ще бъдат сменяни служители на висши ръководни длъжности в държавата и администрацията като поясни:

"Техният критерий за оставане на длъжност, за оставане на работа, е тяхната почтеност и професионализъм. Ако констатираме, че има проблем с тези данни, ще предприемем необходимата смяна в каквато посока е необходима.

Това го правя с уговорката, че такива смени ще се правят само на управленски нива - хора, които не показват професионализъм, които не показват почтеност  и ангажираност към длъжностите, които заемат. Всички останали граждани, работещи в администрацията, да бъдат спокойни, не тръгваме да правим чистки, пучове или не знам още какви модерни думи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай