Станишев: Ще управляваме страната с "Визия за България"

„Платформата на БСП за евроизборите също изразява основните приоритети на европейските социалисти", каза Сергей Станишев...

Станишев: Ще управляваме страната с "Визия за България" | StandartNews.com

БСП се стреми да управлява страната, затова приемаме „Визия за България“, обяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти преди началото на конгреса на социалистите.

На въпрос дали го притеснява текстът в европейската платформа, че кандидатите за евродепутати на левицата трябва да са против пакта за миграция и Истанбулската конвенция, Станишев заяви: „Този текст е малко в празното пространство, защото Истанбулската конвенция и въпроса за нея в България е решен от Конституционния съд. Това кой какво мнение има, няма никакво значение. Както е решен въпросът с позицията на ЕП, която е приета преди повече от две година. По-широко погледнато мога да ви кажа следното – в четвъртък президиума на ПЕС одобри проекта за манифест на ПЕС. БСП участва в този процес и го е подкрепила. Не е имала никакви възражения“. Той поясни, че амбицията на този манифест е нов социален договор за Европа. „Нов социален договор е нужен и за България“, заяви Станишев и допълни, че различия има във всяко семейство, но обединяващото е много повече.

„Платформата на БСП за евроизборите също изразява основните приоритети на европейските социалисти. Който се опитва да копае окопи между БСП и европейското социалистическо семейство, стреля в крака си“, каза още Станишев.

По думите му голяма част от битките, които са водени и са спечелени в този ЕП, са срещу орязването на парите за кохезия, двойните стандарти на храните, за приемането на България в Шенген и срещу дискриминацията на страната ни. „Нямаше да бъдат възможни, ако усилията бяха само на четиримата български евродепутати без подкрепата на нашето социалистическо семейство. БСП се стреми да управлява страната, затова приемаме „Визия за България“, това е нормалната амбиция на една партия“, допълни още Станишев. По думите му не е тайна, че когато левицата управлява, десницата в Европа прави всичко възможно да ѝ пречи и да я провали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай