Станишев приземи Нинова

Кампанията срещу Гергов не е разумна, каза бившият лидер на БСП

Станишев приземи Нинова | StandartNews.com
  • Нужен ни е икономически антикризисен щаб, смята лидерът на ПЕС

Бившият председател на БСП Сергей Станишев приземи Корнелия Нинова с остро изказване за войната й с Георги Гергов. Според Станишев Нинова организира атака срещу лидера на БСП-Пловдив.

"Тази кампания, която се надигна, заклеймяваща Георги Гергов, очевидно организирана, не е най-разумното нещо", заяви Станишев в сутрешния блок на Нова тв. Според него някой е преценил, че той е удобна мишена за атака насред кампанията за избор на нов лидер на партията.

"Всеки може да изказва своето мнение. Позицията: "Ти нямаш право да говориш” е абсолютно неприемлива за нашата партия", възмути се Станишев. Гергов бе заклеймен от Нинова, защото подкрепи действията на правителството за овладяване на епидемията от коронавирус. Преди дни лидерът на пловдивските социалисти написа писмо до Националния съвет на БСП, в което изрази позицията си за поведението на партията по време на извънредно положение. В отговор Нинова му посочи партийната врата и поиска да напусне БСП.

Лидерът на ПЕС смята, че здравните мерки на правителството за правилни и навременни. "Мерките на правителството в здравен аспект бяха успешни. Това личи по броя на заразените. В сравнение с другите европейски страни виждаме, че сме доста по-добре. Големият въпрос е за икономическите и социални мерки. За тях, според мен, няма достатъчна комуникация", заяви евродепутатът. Според Станишев трябва сериозно да се мисли за икономически антикризисен щаб, защото са нанесени тежки щети върху икономиката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай