Станишев каза как Доган е намерил правилната мяра в ДПС

Движението реално участва във вземането на решения, каза евродепутатът

Станишев каза как Доган е намерил правилната мяра в ДПС | StandartNews.com

Очевидно е, че ДПС е третият участник в управлението. Спомнете си големите протести на миньорите, където г-н Делян Пеевски като представител на ДПС формулираше вземането на решения, при това по-активно от представителите на управляващите и на кабинета. Тоест ДПС реално участва във вземането на решения не само за конституционните промени. Това заяви евродепутатът от БСП Сергей Станишев в интервю за бТВ.

Не бих се учудил, ако напролет, когато дойде време за ротацията, се стигне до преформатиране на сглобката в нещо различно, което може да бъде и тройна коалиция, посочи той.  

В този смисъл виждам и обръщението на Доган към избирателите на ДПС – като подготовка или заявка за участие в управлението, продължи Станишев.

Почетният председател на ДПС често използва думата мярка. Очевидно е преценил, че правилната мярка, мерата между различните виждания в ДПС е да предложи двама съпредседатели с различни функции, преформатирайки образа на ДПС и навън, и вътре в някакъв смисъл, и в прагматичен план, каза още Станишев.

Нека видим какво ще се случи в управлението. Но аз не виждам основи, освен ако на някого не му издържат нервите, да има сътресение, коментира той.

С г-н Джевдет Чакъров съм работил много активно като министър в ръководения от мен кабинет, с г-н Делян Пеевски по-малко, той бе зам.-министър тогава. За мен това е вътрешен въпрос на ДПС, въпреки че той има отражение върху всички останали политически сили, подчерта Сергей Станишев. Коментирайки Тройната коалиция, той заяви, че няма лесен партньор, но ключът е в диалога.

Никой не знае, отговори Станишев на въпроса дали ще бъде отново евродепутат. Очевидно има доста негативно отношение към цялата делегация на БСП от страна на ръководството, коментира той.

Но не това е проблемът. Проблемът е, че БСП в последните  години заради политическата си линия губи избиратели, губи активни говорители, политици, които да съберат енергия, каза Станишев.

И припомни, че на местните избори БСП в Пловдив и Стара Загора е шеста по брой съветници, във Варна – осма, в Благоевград – 12-а „сила”. Какви национални избори ще прави, риторично попита още Станишев.

На въпроса дали ще се отдели от БСП той заяви: „Засега не мисля в тази посока, но времето ще подскаже. Политиката е въпрос на кауза. Ако нямаш съдържателни предложения, които да променят живота на хората, за какво си там?”.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи