Четвъртък,

Софиянски: Държавата е много зле

От: Редактор -
1154
Софиянски: Държавата е много зле
A
A
A

Не можем да наричаме чистка промените в ръководствата на ключови министерства и институции, извършвани от служебното правителство, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" бившият служебен премиер Стефан Софиянски.

Той попита чистка ли беше смяната на министри от самия Борисов. По думите на Софиянски това е един нормален процес, защото е нужна екипност. Ако искаш да смениш политиката, на ниво министри и зам.-министри трябва да бъде създаден екип, с който да се проведе избраната политиката.

Редовите служители не би трябвало да се притесняват, ако си вършат добре работата, подчерта той.

Стефан Софиянски коментира оставеното от кабинета "Борисов" наследство, като го определи като много лошо.

"България е много зле. На последно място в Европейския съюз. Ние сме държавата с най-нисък БВП на глава от населението. България произвежда най-малко и има най-нисък стандарт и най-ниски заплати и това продължава, откакто сме член на ЕС", обясни той.

Бившият премиер коментира и състоянието на ГЕРБ, като посочи, че е добре партията да се развие в положителна посока. Той обаче каза, че това едва ли ще се случи. "Едно нещо е много симптоматично и показателно - вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора", допълни той и предположи, че подобно отношение влияе и на самата партия.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички