Смяна! Това е новият военен министър

Драгомир Заков ще е военен министър вместо Тагарев

Смяна! Това е новият военен министър | StandartNews.com

Постоянният ни представител на България в НАТО Драгомир Заков ще е новият военен министър. Това обяви премиерът Кирил Петков на влизане в НС, където ще се провежда извънредно заседание на парламента, за да гласува рокадите в кабинета.

Така в последния момент от ПП са сменили номинацията за военен министър, след като вчера Петков лично обяви, че това ще е Тодор Тагарев.

Заков все още не е в България и в момента лети към страната от Брюксел. Именно това бе причината в началото на заседанието от ПП да поискат 30 минути почивка.

Официалният аргумент - консултации между партиите в коалицията. За да има гласуване на рокадите обаче, новият министър трябва да е на място в пленарна зала, за да положи клетва.

Иначе Петков обясни, че предложението за Драгомир Заков е съгласувано с коалиционните партньори. Самият Заков късно снощи е потвърдил, че приема поканата от ПП, която му отправили.

Българската сигурност е в рамките на международната сигурност. Няма по-подготвен човек от него. Той е посланик на България в НАТО. Радвам се, че той потвърди, имаше въпроси дали ще успее с неговото семейство. Той има деца, които ходят на училище", каза Петков.

"Причината е, че този човек се съгласи", каза Петков. По думите му не е имало никакъв отпор от други институции. "Аз уведомих снощи президента вечерта. Първо уведомих нашите коалиционни партньори.

Не е никакъв отпор от никакви други институции. Това е наше решение. Много се радвам, че българското правителство е свободно да действа", заяви още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай