След "Оскар"-а! Путин бесен на Христо Грозев

Първи коментар на разследващия журналист

След "Оскар"-а! Путин бесен на Христо Грозев | StandartNews.com

„Наградата „Оскар“ е прагматично полезна. Сега филмът ще бъде гледан от поне още 20 млн. души. Това означава, че зрителите ще бъдат запознати с фактите, които изнасяме в този филм – Русия има програма за убийство и елиминиране на собствените си граждани, на всички, които имат смелостта да тръгнат против властта или да се кандидатират за президенти“.

ВИЖ ОЩЕ: "Оскар" за Христо Грозев. Голямата победа

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ разследващият журналист Христо Грозев след церемонията за наградите „Оскар“, на които филмът „Навални“ бе отличен.

„Филмът беше в голяма степен български. Идеята е българска. Голяма част от финансирането в началото беше мое“, посочи той.

Организаторите не допуснаха изявление на Володимир Зеленски, но според Грозев посланията му са били отправени.

„Организаторите винаги са избягвали директно въвличане в политическия контекст. Режисьорът на филма Даниел Роър в изказването си заяви позицията си по отношение на войната. Голяма част от нещата, които Зеленски би казал, ги казахме ние“, добави той.

„Един филм има много по-голям емоционален ефект върху аудиторията, отколкото което и да е печатно разследване. От данни, които съм получил от хора, близки до Путин, след като той е гледал филма, е бил много вбесен. Предполагам, че филмът има връзка с опасността за живота ми“, подчерта разследващият журналист.

„Единственото, което искам да отправя като послание, е да се внимава с фактите, винаги да проверяваме какво стои зад думите на политиците. Това се опитваме от „Белингкат“ да правим и се надявам младото поколение в България само да търси фактите“, каза още Христо Грозев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай