След челен сблъсък! Красимир Каракачанов отново лидер

Срещу него се изправи дясната му ръка

След челен сблъсък! Красимир Каракачанов отново лидер | StandartNews.com

Красимир Каракачанов отново зае лидерския пост във ВМРО. Това стана след челен сблъсък с евродепутата Ангел Джамбазки, който също се кандидатира за председател, но не събра достатъчно гласове.

Днес IX извънреден конгрес на ПП „ВМРО - Българско национално движение“ избра бившия вицепремиер и военен министър за председател.

В новото ръководство на ВМРО влизат още заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, организационен секретар за работа със структурите Александър Сиди, секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов, членове Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов, Петър Петров, Георги Петров, Атанас Стоянов, Владимир Митов. В този състав на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – БНД има баланс между опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на организацията, съобщиха от ВМРО.

До избора на един председател се стигна след промяна в устава на партията, в който до момента беше записано, че се управлява от трима съпредседатели.

Конгресът на ВМРО даде заявка, че ще продължи да отстоява принципите на автентичния български национализъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай