„Синьо единство": 50-те милиона за „Химко" да се дадат на Враца

„Синьо единство": 50-те милиона за „Химко" да се дадат на Враца | StandartNews.com

Враца. Парите на държавата за рестарта на „Химко" да се дадат на Враца. Това е позицията на „Синьо единство", заяви заместник председателят на партията Маргарита Бойчева, която е и пета в листата за европарламента. По думите й фактът, че на първия търг не се яви купувач, е показателен за провала на сделката. Според нея това означава, че изобщо инвеститор няма, а реиндустриализацията е провалена, още преди да е започнала.

„Ако правителството възнамерява да вложи 50 милиона лева в това фалирало и морално остаряло предприятие, от партията призоваваме, тези пари да бъдат дадени на община Враца за инфраструктура и безобразните пътища. С тези пари ще се помогне и на бизнеса. С 50 милиона лева ще процъфти не само града, а цялата област", подчерта Бойчева.

"Синьо единство" представи в града листата си, водена от Надежда Неински. От партията смятат, че заедно с двете граждански движения, с които се явяват на изборите – „ЕВЕТ" и „Обединени земеделци и демократи" ще покажат, че са една нова, модерна и единна дясна партия. „ГЕРБ не са дясна партия, а популистка. Те подменят вота на десните и рушат имиджа на дясното в България", категорични са от „Синьо единство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай