Симов: Вотът с №15 е вот за социалната политика

Симов: Вотът с №15 е вот за социалната политика  | StandartNews.com

Пловдив. БСП е силата на здравия разум, защото нейната политика е насочена към хората. Само, когато тя е управлявала, е имало социална политика. Това каза кандидатът за член на ЕП от листата на Коалиция за България Александър Симов на среща с избиратели от пловдивския квартал Прослав, където подкрепи подписката на жителите му с искане да се построи обществена чешма. Той напомни, че изборите на 25 май са изключително важни за бъдещето на България и Европа.

"Във вътрешнополитически план вотът с №15 е сигурен вот, за да бъде продължена социалната политика на кабинета. Единствено гласът за БСП е сигурен глас, че ГЕРБ няма да се върне на власт, а Бойко Борисов ще си остане в Банкя, да си дочете „Винету", каза Симов. Кандидатът за евродепутат от листата на КБ подчерта, че промяната в България минава през промяна на дясното статукво в Брюксел, начело с безпринципния политик Барозу – защитник на банките и едрия капитал. „Десницата убива ЕС и ако не бъде спряна, евроскептицизмът ще надделее и след пет години идеята за Обединена Европа ще бъде мъртва", посочи Александър Симов. Той е убеден, че все още европейската мечта е възможна, ако на 25 май левицата получи мнозинство в ЕП, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Да дадем отпор на десните сили, които замразиха Европа и България

„На 25 май трябва да дадем отпор на десните сили, които замразиха Европа и България. Левицата единствена може да продължи битката срещу дясната разруха. Гласувайки с бюлетина №15, бъдете уверени, че правите не само най-верния избор, но и най-идейния, защото БСП е кауза", каза Симов, връчвайки членските книжки на новоприети социалисти в пловдивския район Източен. Той, заедно с народните представители инж. Захари Георгиев и доц. д-р Красимир Мурджев се срещнаха с членове и симпатизанти на партията в района. По време на срещата Симов подчерта, че сега Европа има шанс да се промени и това ще стане с победата на социалистите и на ново ляво управление, начело с Мартин Шулц. „Германският политик зададе ясни параметри на промяната като назова най-важния проблем, именно безработицата, и гарантира, че за следващите 5 години може да се справи с нея", обяви Симов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай