Сидеров иска ОП лидерите вън от кабинета

По думите на Сидеров това ще е "спасителна акция" за патриотите...

Сидеров иска ОП лидерите вън от кабинета | StandartNews.com

Предлагам оставката на Каракачанов като спасителна акция, за да не последваме съдбата на Реформаторите, които сега ги няма на политическата сцена. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в интервю за бТВ.

„Сега – след година и половина, си давам сметка, че може би направихме грешка да излъчим двамата лидери на две от партиите в коалицията направо в изпълнителната власт. Може би трябваше да излъчим други хора на тяхно място. Защото като че ли позагубихме добрата комуникация между нас, тримата лидери, и възможността да бързи и точни анализи и бърз рефлекс. И това се отразява недобре. Доверието в нас е спаднало и се опасявам да не последваме съдбата на Реформаторите – тях сега ги няма на политическата сцена. Тази оставка я предлагам като спасителна акция, а не като нападка към Каракачанов – да покажем, че можем да подкрепяме управлението и без да заемаме постове“, каза още Сидеров и посочи, че това ще бъде добър пример, който ще покаже, че могат да се осмислят идеите за патриотичната коалиция.

„Имаме нужда от обновяване, от една мозъчна атака, която да ни изведе на друго ниво. Защото в момента има спад в доверието, което се дължи и на определени действия на всеки от тях, и защото властта изхабява. Има риск да се обезличим, да не бъдем в парламента, да излезем от политическия терен, а това е лошо, защото самата тема за патриотизма девалвира тогава, а това вече е много сериозен национален проблем“, коментира Сидеров.

Той посочи, че комуникацията между тримата лидери се е влошила. „Защото когато те са вицепремиери, няма как да се виждаме всеки ден. Понякога със седмици няма как да се видим. Затова ще бъде полезно и Каракачанов да напусне поста, за да видим дали можем да спасим патриотичната коалиция, иначе ще я оставим да изтече“, коментира лидерът на „Атака“.

Попитан дали може той да е следващият вицепремиер, Сидеров обясни, че такова нещо не е коментирано досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай