Четвъртък,

Ще се разграничи ли БСП от още свои кметове?

От: СТАНДАРТ -
Ще се разграничи ли БСП от още свои кметове?
A
A
A

Миналата седмица ръководството на БСП се разграничи с публична позиция от кмета на Перник Станислав Владимиров. Причината за острата реакция на Изпълнителното бюро на партията бе предложеното от градоначалника увеличаване на такса смет.

Социалистите от ръководството разкритикуваха кмета си с аргумента, че по време на пандемия не е редно да се увеличават данъци. Тази седмица обаче и в друга червена община – Разград, кметът Денчо Бояджиев настоява за драстично увеличение на такса смет. Това е и причината днес жители на няколко населени места от общината да излязат на протест.

Бояджиев аргументира предложението си с това, че таксата не е била променяна от 2014 г. „Ако не се направи актуализация на данъците, ще има много голяма криза с почистването в Разград”, заяви пред Нова телевизия кметът.

В началото на декември и кметът на Дряново Трифон Панчев, който също е от БСП, предложи увеличение на местните данъци.

Ето мотивите за исканото от Трифон Панчев увеличение:

Миналата година, след местните избори, пък това направи и градоначалникът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е един от най-популярните кметове на левицата и зам.-председател на БСП.

Увеличение на местните данъци предприе тогава и кметът на Русе от БСП Пенчо Милков.

Въпросът е дали ръководството на БСП ще постъпи принципно и ще се разграничи и от действията и на другите си кметове. Няколко месеца преди изборите се оказва, че има дълбоко противоречие между вижданията на ръководството на БСП и представителите на партията в местната власт.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички