Ще има ли нов премиер? Разкритие на Атанасова

Ще се върви към предсрочни избори

Ще има ли нов премиер? Разкритие на Атанасова | StandartNews.com

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира в Русе актуалната политическа ситуация в страната.

Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата. Единственият изход са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности", каза тя, цитирана от Novini.bg.

По думите й е очаквано и логично президентът Румен Радев да връчи мандат на БСП за съставяне на правителство. Според Атанасова това мнозинство, което би се формирало евентуално в 47-ото Народно събрание, не би дало успешната формула за стабилност.

"Не намирам за възможно тези четири формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно. Отделно, настоящите бъдещи коалиционни партньори не искат да направят правителство. В продължение на повече от две седмици те поставяха помежду си разделителни ивици", обясни Атанасова.

Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател. "Те ясно си дават сметка в какво състояние се намира държавата - за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската народна банка, за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Считам, че се движим все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори", каза Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай