Външно със специален призив за отношението към Русия

За организацията на изборите в чужбина са предвидени 7 635 000 лв.

Външно със специален призив за отношението към Русия | StandartNews.com

Служебният министър на външните работи призова за въздържаност и без гръмки изказвания за Русия.

Една по-голяма въздържаност няма да навреди, а дипломацията да се върне към корените си, без големи и гръмки изказвания, призова Николай Милков на брифинг в МВнР в отговор на въпрос за отзоваването на български дипломати от Москва.

България ще може да организира предсрочния вот на втори октомври в Русия, увери Милков. По думите му наличните там служители ще са достатъчни за целта. Той вижда по-скоро проблем в консулското обслужване на наши съграждани.

„Посолството ни в Русия разполага с 8 души дипломатически и технически персонал. Те са напълно достатъчни да покрият секцията в Москва. Ще бъде командирован човек, който да работи за секцията в Санкт Петербург”, увери зам.-министър Костадин Коджабашев.

За организацията на изборите в чужбина са предвидени 7 635 000 лв. Очаква се за предсрочния вот извън страната да отворят врати 800 изборни секции, съобщи и постоянният секретар Иван Кондов.

8 нови посланици са съгласувани с МВнР и администрацията на президента. Посолствата без български посланици са пет: в Китай, в Канада, във Швеция, в ОАЕ и в Саудитска Арабия, като ще се работи за тяхното попълване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай