РЗС: Тотев направи коалицията на Котев

РЗС: Тотев направи коалицията на Котев  | StandartNews.com

За пореден път група лица, узурпирали общинското управление, чрез измами и политически метаморфози, отново се опитват да заблудят обществото, че са алтернатива на досегашното управление.

Чрез предварително договорени коалиции, гарантиращи запазването на феодалния корупционен модел, довчерашните партньори на Тотев, се опитват да излъжат обществеността, представяйки се за негова опозиция и алтернатива.

Ако смятат, обаче, че паметта на нашите съграждани е толкова къса, жестоко грешат. Хората от Сандански знаят, че:

- Д-р Димитър Станоев е бил председател на инициативния комитет на Андон Тотев и години наред го е подкрепял безусловно, за да има влияние върху финансовите схеми в МБАЛ „Св. Врач".

- Д-р Димитър Станоев е в една листа заедно с Тони Цанев и Костадин Стоянов, които и в общинския съвет и сега безусловно подкрепят Тотев.

- Никола Малчев и Тодор Гикенски временно са дадени на концесия от Тотев на Котев. Дългогодишният председател на общинския съвет Атанас Стоянов, който беше третият син на Тотев, днес също е изпратен да подкрепя Котев.
Нима хората на Сандански могат да забравят как Атанас Стоянов (като председател на общинския съвет) и Кирил Котев (като председател на комисията по контрол на изпълнение решенията на общинския съвет) подкрепяха Тотев и разпределяха тъмните сделки с имоти заедно с бащата на Котев (тогава оглавяващ службата по земеделие в Сандански)?

Защо коалицията, чийто баща е Андон Тотев, не отговори поне на най-елементарните въпроси, като:

1. Ако зависи от тях биха ли сменили шефа на УВЕКС Тодор Гикенски и биха ли му потърсили съдебна отговорност за незаконния и канцерогенен водопровод на с. Кръстилци, за далаверата с УВЕКС–Мело-2005 и за редица други безобразия при управлението на санданското ВиК?
2. Биха ли сменили скандалния вуйчо на Кирил Котев – Илиян Фикинчев от шефското място на общински пазари, който е презиран от всички търговци?

3. Какво им е мнението за дейността на отдел УТИП в общината и докога главния архитект Васка Терзиева ще продължава да работи без да е спечелила конкурс?

4. Колко струва рентгеновия кабинет и скенера в МБАЛ „Св. Врач" – Сандански, изграден ли е според стандартите и изискванията и има ли облъчвания на детското и неврологичното отделение, които са над него и в кабинета по физиотерапия под него?

5. Колко декара общински имоти са били продадени по предложение на Тотев с гласовете на Котев и Атанас Стоянов и колко дела има заведени срещу общината от ощетени наследници?

6. Защо няма приют за изоставени кучета и котки и кой плаща да бъдат тровени умишлено?

7. Защо управител на УВЕКС-Мело-2005 ООД продължава да бъде осъдения за купуване на гласове Никола Малчев?

8. Вярно ли е, че откакто е кмет, Тотев е получил над 1 млн. лв. за представителни, командировъчни, заплата и пенсия и декларирал ли ги е пред Сметната палата?

9. На каква база се раздават общинските субсидии за спортните клубове, защо на практика ликвидираха славния ни отбор „Вихрен" и кой прибира парите от стадиона?

10. Защо няма отпуснати средства за закупуване на дори една книга за библиотеката в Сандански и защо масово биват гонени от общината, желаещите да организират фестивали и културни мероприятия в града ?

11. Как така не се намериха пари за ремонт на Дома на културата или Летния театър, а се намериха над 2 млн. лв. за първа копка на т.нар. северна дъга на града?

12. Защо 12 години не се намери начин да се подобри чистотата в града и селата? В селата масово се оплакват, че дори няма кофи за смет, а на територията общината има над 100 незаконни сметища?

Това са само част от въпросите, на които досегашните съучастници и поддръжници на Тотев, трябва да отговорят, ако искат да защитят претенцията си, че наистина са негови политически опоненти. Тези евентуални отговори биха били първият им истински опит да разсеят основателното подозрение на хората от община Сандански, че горепосочените, всъщност, са резервният вариант на продължаващият вече 12 години корупционен модел на управление, и надявайки се да откраднат част от гласовете на недоволните от досегашното управление, да гарантират с тях запазването му. Като по този начин запазят статуквото, толкова удобно на едни и същи хора и фирми, на хранилка към общинския бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай