Роберта Мацола впечатлена от Вежди Рашидов. Силни думи

Ярката дама написа писмо с много признания на шефа на родния парламент

Роберта Мацола впечатлена от Вежди Рашидов. Силни думи | StandartNews.com

Шефката на Европаламента Роберта Мацола изпрати писмо на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов с куп признания до него.

Ярката дама благодари на шефа на 48-я парламент за „осезаемото му участие“ по време на тържеството по случай 70-годишнината от откриването му,

„С настоящето писмо искам да изразя искрената си благодарност за Вашето участие в тържествената церемония по повод честването на 70-годишнината на Европейския парламент, което се проведе на 22 ноември в Страсбург. Вашето присъствие беше осезаемо доказателство за силните и конструктивни отношения между Европейския парламент и българското Народно събрание, които през годините вече укрепват“, пише Мацола на Вежди Рашидов.

И припомняйки основаването му и дългият път, извървян от европейските държави членки за превръщането му в „единствения многоезичен многопартиен транснационален парламент в света“, тя подчертава, че неговият приоритет си остава един – интересите на европейските граждани и защитата на европейските ценности.

Мацопа подчертава, че церемонията по честването на годишнината е била доказателство за това какво европейските държави могат да направят заедно, виждайки като част от единението и осезаемото присъствие на Вежди Рашидов сред представителите на страните от общността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай