Републиканци за България ще е партията на Цветанов

Партията ще се финансира от дарения от симпатизанти, а по отношение на евентуални бъдещи партньори, Цветан Цветанов заяви, че "Демократична България" имат най-подобни искания

Републиканци за България ще е партията на Цветанов | StandartNews.com

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви тази сутрин по бТВ, че ще участва на изборите - независимо дали са предсрочни или редовни.

Той съобщи, че учредява партия с името "Републиканци за България" на 27 август, а седмица по-рано ще се събере инициативният комитет.

Партията ще се финансира от дарения от симпатизанти, а по отношение на евентуални бъдещи партньори, Цветан Цветанов заяви, че "Демократична България" имат най-подобни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма".

Сред приоритетите на новата партия "Републиканци за България" са евроатлантическата ориентация и върховенството на закона, а позиционирането - център-дясно.

"Логото е стилизиран компас, който ясно показва посоката ни. България не трябва да има каквито и да е колебания относно своята принадлежност. Особено в този момент, когато страната ни е изправена пред изпитания от най-различен характер. "Републиканци за България" е гарант за това, че страната ни няма да изгуби посоката", обяви Цветанов

Лидерът на т.нар. Евро-Атлантически център за сигурност прогнозира, че ще привлече подкрепа от около 500 хиляди гласа. Той не скри, че има хора в ГЕРБ, с които поддържа контакти.

"В ГЕРБ има много способни хора, които не са съгласни с настоящата ситуация, Аз съм в непрекъснат контакт с тези хора", посочи Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай