Разбраха се! Договорът за властта готов

Управленската програма готова

Разбраха се! Договорът за властта готов | StandartNews.com

ГЕРБ-СДС и Продължавам промяната – Демократична България се разбраха. Двете коалиции са на крачка от подписване на управленската програма. Това обявиха в кулоарите на парламента Бойко Борисов и Христо Иванов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че вчера с "Продължаваме промяната – Демократична България" са финализирали програмата за управление, предаде БНР.

"На базата на нея следващата седмица ще си подпишем едно споразумение, така както Христо Иванов иска", заяви Борисов.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов потвърди думите на Борисов, без да се ангажира със срок за подписване. Той допълни какво още остава да се приеме.

"Остана да приемем една рамка, която да описва процедурите точно как ще се извършва съгласуването, както по отношение на текстовете на законопроектите, така и по отношение на назначенията в регулаторите", поясни Иванов.

На въпрос дали вече признава за коалиция с ГЕРБ, той отговори, че названието се превръща в самоцел и постави акцент върху резултатите.

"Никой от нас не крие, че ние имаме това общо управление, защото е необходимо. А не защото това е наше политическо предпочитание. Но оттук нататък ние трябва да направим най-доброто за страната, след като това е необходимо. И това може да се случи по един ограничен набор инструменти, които ние трябва да приложим добре", каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите на Иванов Движението за права и свободи няма да участва в нито един от механизмите,  и че дадената заявка е да подкрепя отделни политики. Депутатът от ДПС Делян Пеевски също увери, че партията не е част от властта.

"Ние не участваме в това управление. Още когато гласувахме казахме, че даваме шанс на България да има стабилно управление – евроатлантическо. Нищо повече", каза Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай