Рашидов: София няма нужда от експерименти

По отношение на прогнозите на социолозите за преднина на Мая Манолова, Рашидов посочи, че малко го интересуват тези проучвания

Рашидов: София няма нужда от експерименти | StandartNews.com

"София няма нужда от експерименти", категоричен е председателят на комисията по култура Вежди Рашидов. Според него, когато  се установи работещ кмет, той трябва да остане и да работи. "Останалото е говорилня", заяви депутатът от ГЕРБ в интервю за бТВ.

"Защо трябва да се загуби София?. Защо го приемаме като някакъв салам, който сега ще видим кой ще го яде. София е един жив организъм, в който живеем всички ние. Защо гледаме София като една говорилня, където с говорене трябва да обсебим? Живеем в този град", коментира още той, като отговори на въпрос дали битката за София ще бъде загубена от ГЕРБ. 

По отношение на прогнозите на социолозите за преднина на Мая Манолова, Рашидов посочи, че малко го интересуват тези проучвания. 

"Мен ме интересува кой е градивният кмет. Разликата да се говори и да се прави е много голяма. България изработихме една плеяда хора, които много хубаво говорят, но никога не са правили нищо. Това е нещо като културолог, не може да рисува, но благодарение на Пикасо, съществува", обясни Вежди Рашидов.

Във връзка с критиките на опозицията за практиката на Бойко Борисов да обикаля с джипа си населените места, Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е направил монолитна партия. "За тази партия работи години наред. Той не си прави с разходка с джипа. Второ, Бойко Борисов е правил малките си грешки. Никога не ги е отричал, но когато трябва да се стабилизира, се стабилизира", заяви още Вежди Рашидов. По думите му всяка грешка му е пример да се оправи по-нататък. "Не джипът, самият Бойко Борисов като лидер излезе и се оправи", допълни още Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай