Рамадан Аталай с прогноза за разпределението на властите

Ако "Продължаваме промяната" не дадат визия за развитие, няма да ги подкрепим, заяви политикът

Рамадан Аталай с прогноза за разпределението на властите | StandartNews.com

"Оформят се два центъра на власт - "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2, а парламентът остава като придатък, част от двата центъра", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Рамадан Аталай от ДПС. 

Той подчерта, че институциите трябва да спазват законите и правилата.

Според него новата формация "Продължаваме промяната" е икономическа - фирма, която иска да централизира всички парични потоци на едно място, като въпросът е дали ще ги разпределят в интерес на обществото, или за друго, а това ще се види впоследствие.

"Имаме идеи, които съвпадат с техните, но разликата е, че ДПС е стабилна политическа сила, която се е доказала, особено когато има нужда от стабилност в държавата. Ако не върнат демокрацията в България, ако не дадат визия за развитие, няма да получат нашата подкрепа", категоричен е Аталай.

Относно президентските избори той смята, че е постигнат добър резултат, като това е добър атестат за демокрацията у нас.

"Инсинуации бяха твърденията, че Турция се намесва в изборите в България. ДПС е гарант за етническия мир, има и взаимно доверие на етносите в нашата страна", добави Рамадан Аталай.

"Ние насърчихме нашите избиратели да гласуват на балотажа за кандидат, който не назначава противоконституционни министри", каза още той.

В преговорите за правителство Аталай не вижда нещо обобщаващо в областта на енергетиката и изрази ясната позиция на ДПС, че ядрената енергетика не може да се възприема като чиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай