Радев привика един куп държавни чиновници. Каква е причината?

Служебното правителство одобри разходите по подготовката и произвеждането на изборите

Радев привика един куп държавни чиновници. Каква е причината? | StandartNews.com

Румен Радев ще приеме на работна среща представители на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори.

В работната среща при президента ще участват председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, както и представители на Министерството на електронното управление, Главна дирекция „ГРАО“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на „Информационно обслужване“ АД.

Служебното правителство вече одобри разходите по подготовката и произвеждането на изборите. Одобрените средства са в размер на 70,5 млн. лева.

НС не гласува промяна в изборния кодекс и гласуването ще е само с машини в секциите с над 300 избиратели. Ще бъдат отпечатани и бюлетини, които ще влязат в употреба, ако машината откаже, защото не може да се заменя. Прогнозните разчети сочат, че около 800 ще са секциите в чужбина, в над 65 държави.

На 1 август президентът Румен Радев подписа указ, с който разпусна 47-ото Народно събрание и насрочи предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай