Вторник,

Радев отказва коментар за имотите на Цветанов

От: Редактори -
Радев отказва коментар за имотите на Цветанов
A
A
A

Не съм дошъл в Египет, за да коментирам имотите на Цветан Цветанов, заяви президентът Румен Радев, който днес пристигна на официално посещение в Кайро по покана на колегата си Абдел Фатах ал-Сиси.

„Преди два месеца по време на моя годишен отчет много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки”, коментира Радев, пояснявайки, че това се отнася за всички партии.

В Египет президентът води голяма бизнес делегация, тъй като страната е най-големият търговски и икономически партньор на България в Близкия изток. Стокооборотът между двете държави е достигнал 1 милиард щатски долара.

„Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма, организираната престъпност, радикалния ислям и нелегалната миграция. Затова и сътрудничеството с Египет е важно за нашата национална и европейска сигурност”, заяви Радев.

"Диалогът и взаимното доверие на високо политическо ниво са важно условие този потенциал да се развива. Очаквам добри сделки”, допълни държавният глава.

Утре в президентския дворец „Иттихадия“ в Кайро българският държавен глава и съпругата му Десислава Радева ще бъде посрещнати с официална церемония от египетския президент Абдел Фатах Ас-Сиси и съпругата му.

Водената от Румен Радев делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, както и представители на близо 30 български фирми от отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и в сферата на туризма, които ще обсъдят със свои партньори от Египет реализацията на общи проекти. Очаква се в рамките на визитата да бъде създаден и Българо-египетски бизнес съвет.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички