Професор каза как да освободим моряците

Проф. Владимир Чуков с прогноза за войната в Близкия изток

Професор каза как да освободим моряците | StandartNews.com

"България също трябва да преговаря с хутите за освобождаването на нашите моряци". Това коментира пред бТВ проф. Владимир Чуков.

Проф. Чуков коментира и казаното от военния министър, че се дискутира България да се присъедини към международна операция за защита на корабоплаването в Червено море и Аденския залив.

„Като страна по тези терористични, пиратски нападения, осъществени срещу два кораба – единия български, а другия – с български екипаж, няма как да останем мълчаливи на това, което правят хутите. Трябва да демонстрираме солидарност с тази коалиция на САЩ срещу хутите. Логично и нормално е да дадем нашата лепта, колко е тя – ще каже министерството на отбраната", каза Чуков.

Относно войната в Израел, професорът коментира, че е много сложна, това е 85-ият ден след кървавото нападение.

"Не се задава оптимизъм. Би трябвало на масата да има някаква пътна карта, какво правим след тази операция", добави още той.

Според него има много противоречия, които не е много ясно как ще се развият.

"Всяка една от заинтересованите страни предлага неща, което изключва позицията на другия", каза още проф. Чуков и добави, че не се ангажира да каже кога ще спре конфликтът, но се говорело, че е възможно някъде през януари.

На въпроса на кой влияе войната, той коментира, че влияела на Западна Европа, защото там били мигрантските потоци. Източна Европа била имунизирана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай