Четвъртък,

Проф. Овчаров закова "Промяната". Не познават историята

От: СТАНДАРТ -
3889
Проф. Овчаров закова "Промяната". Не познават историята
A
A
A

Големият български археолог проф. Николай Овчаров закона "Продължаваме промяната". Хвана депутата Венко Сабрутев в непознаване на историята.

Ето какво заяви проф. Николай Овчаров:

Днес управляващите ни изумиха с поредното си „блестящо“ представяне по въпросите на родната история.

Венко Сабрутев, депутат от „Продължаваме промяната“ и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, обяви на всеослушание по БНТ, че северномакедонската страна може да направи важен жест за затопляне на отношенията между двете страни – да върне в България костите на цар Самуил.

Същият народен представител обявигордо, че не е стъпвал в Република Северна Македония. Което, естествено, не му пречи да има мнение по въпроса.

Уважаеми г-н Сабрутев, костите на цар Самуил се намират в музея в Солун, Република Гърция, поне от времето, когато археологът проф. Николаос Муцопулос ги извади от земята през 60-те години на ХХ в. на малкия остров „Св. Ахил“ в Преспанското езеро.

Да ги върнем у нас се борим вече няколко десетилетия и с тази кауза са се ангажирали освен учени, така и предишни български политици - министри и дори президенти.

Но нали у нас към днешно време всичко в световната история започва от сегашното управление на „Промяната“. Говорителите на тази партия отдавна неглижират историята и я смятат за нещо досадно и ненужно. Особено доколкото тя касае щекотливите въпроси около спора със Северна Македония!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички