Президентът доволен, че Нинова остава шеф на БСП

Тя знае какво прави и как да носи отговорност, заяви Радев в Труд

Президентът доволен, че Нинова остава шеф на БСП | StandartNews.com

Президентът Румен Радев показа, че е доволен от решението на Корнелия Нинова да оттегли оставката си като лидер на БСП. Така бяха изтълкувани думите на държавния глава по време на посещението в пловдивското село Труд за честването на 150-годишнината на местната църква.

"Важно е България да има сплотена политическа опозиция. Липсата ѝ ще бъде пагубна за нашата демокрация", подчерта Радев, съобщи БНР. 

Според него е много важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за демокрацията.

"Мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Един лидер на политическа партия трябва да се води не само от това той лично как се чувства, а много важно партията му как се чувства и партията да бъде силно обединена", каза още Радев.

Президентът заяви, че няма информация за конгреса на БСП, защото днес празнува заедно с хората на село Труд. Но подчерта, че очаква България да има сплотена политическа опозиция, защото не може да има власт без коректив, и добави, че не се меси в работата на нито една партия.

"За народа ни сигурният брод към нашата идентичност винаги е съществувал и това е вярата", заяви президентът в словото си през жителите на селото. "Убеден съм, че подкрепата на БПЦ има традиции и днес те са силни.

Отстояването на нашата вяра изисква духовна сила", добави Румен Радев. Президентът отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево. 

Държавният глава коментира и искането на църквата да се въведат часове по вероучение в училищата, препоръчвайки широка обществена дискусия по въпроса.

Храм "Света Троица" в село Труд е създаден от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 година. Честването на 150-годишнината и съвпада с един от най-големите православни празници Петдесетница. Тържествена литургия по случай празника отслужи пловдивският митрополит Николай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай