Президентството потвърди. Радев е имал среща с Кристалина

Държавният глава провеждал десетки разговори

Президентството потвърди. Радев е имал среща с Кристалина | StandartNews.com

ФОТО: БНТ, архив  - януари 2021 г.

Румен Радев наистина е има среща с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. Това потвърди „Дондуков” 2 пред бТВ. От президентството обаче неказали темата на разговора. Уточнили само, че държавният глава провежда десетки подобни срещи.

ВИЖ ОЩЕ: Спрягат ли Кристалина Георгиева за висок пост у нас?

Новината за разговора, останал до този момент в тйна, съобщи председателят на бюджетната комисия в 46-ото НС Любомир Каримански /”Има такъв народ”/.

"Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката", каза Каримански.

Срещата се е състояла на 9 септември, написа Епицентър.бг. Ден преди това тя е получила приза "Доктор хонорис кауза" на Американския университет в България.

От 17 септември Георгиева е в центъра на световен финансов скандал, след като доклад на Световната банка я обвини, че е оказвала натиск за повишаване рейтинга на Китай в класацията "Doing Business". Кристалина категорично отрече всичко. В доклада, подготвен от юридическата кантора "УилмърХейл", има фундаментални грешки, заяви Георгиева и нарече заключението му "възмутително".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай