Премиерът: Ще стискаме, за да имат пенсионерите

Изведнъж можем да се окажем в много критична ситуация, предупреди Бойко Борисов

Премиерът: Ще стискаме, за да имат пенсионерите | StandartNews.com

“До последния лев ще стискаме, за да имат пенсионерите гарантирана пенсия, защото никой в света не може да каже – месец, година – няма пандемия по-малко от година сега. Дай Боже да намерят лекарство, дай Боже да намерят ваксина“, заяви премиерът Бойко Борисов в емоционално обръщение към медиите в свикан извънреден брифинг в Министерския съвет.

“България е била във войни, взимали са и територии, репарации е плащала със селскостопанската си продукция, била е на купони и е оцеляла. Изведнъж сега много бизнесмени, които иначе много им е приятно да се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата, ама държавата това са всички българи“, посочи премиерът.

“Само една седмица са в това критично състояние и започват да искат милиарди да се похарчат. Второто след здравето, за което ние се грижим и живота, е нашите пенсионери да имат за дълго време гарантирани пенсии. Защото не е много далечното време 1997-1998 г. беше пенсиите станаха 3 долара. Това не е много далече – 3 долара на месец по време на управление на партията на президента Радев, аз това няма да го допусна“.

“Изведнъж можем да се окажем в много критична ситуация и ние още на първата седмица – дай да похарчим парите, ако сме популисти – това ще направим, ако сме безотговорни“, посочи още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай