Неделя,

Премиерът: Ще стискаме, за да имат пенсионерите

От: Рачо Рачев -
Премиерът: Ще стискаме, за да имат пенсионерите
A
A
A

“До последния лев ще стискаме, за да имат пенсионерите гарантирана пенсия, защото никой в света не може да каже – месец, година – няма пандемия по-малко от година сега. Дай Боже да намерят лекарство, дай Боже да намерят ваксина“, заяви премиерът Бойко Борисов в емоционално обръщение към медиите в свикан извънреден брифинг в Министерския съвет.

“България е била във войни, взимали са и територии, репарации е плащала със селскостопанската си продукция, била е на купони и е оцеляла. Изведнъж сега много бизнесмени, които иначе много им е приятно да се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата, ама държавата това са всички българи“, посочи премиерът.

“Само една седмица са в това критично състояние и започват да искат милиарди да се похарчат. Второто след здравето, за което ние се грижим и живота, е нашите пенсионери да имат за дълго време гарантирани пенсии. Защото не е много далечното време 1997-1998 г. беше пенсиите станаха 3 долара. Това не е много далече – 3 долара на месец по време на управление на партията на президента Радев, аз това няма да го допусна“.

“Изведнъж можем да се окажем в много критична ситуация и ние още на първата седмица – дай да похарчим парите, ако сме популисти – това ще направим, ако сме безотговорни“, посочи още премиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички