Преизбраха Борисов по живковски. ГЕРБ с курс към избори

Вежди: Г-н премиер, качвай се на коня!

Преизбраха Борисов по живковски. ГЕРБ с курс към избори | StandartNews.com

ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер по живковски – с 0 гласове „против” и 0 въздържали се.

943-ма делегати гласуваха Борисов да продължи да бъде лидер на ГЕРБ, реши от 7-то Национално съвещание на партията.

Партията поема курс  към предизвикване на предсрочни парламентарни, се казва в Декларация на форума. Създава се и постоянен предизборен щаб.

Кандидатурата на Борисов бе издигната от Томислав Дончев и Даниел Митов. Минути по-късно Борисов предложи Даниел Митов и Томислав Дончев за свои заместници. Изборът им беше анблок - 942 гласа "за" двамата едновременно, 0 ”против”, един делегат се въздържа.

Те обичат народа си и работят за него, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ изказа благодарности на д-р Даниела Дариткова, която вече няма да е в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. И представи с много усмивка новия член - Делян Доблев.

Един съхорист на Асен Василев се издига шеметно, каза Борисов. И допълни: „Нали знаете, днес всеки, който е бил в читалище, в хор, в песнопойка се издига шеметно”.

Това в кръга на шегата, Делян Добрев е един блестящ експерт, каза Борисов. Той предложи още кмета на СтараЗагора Живко Тодоров, когото представи като млад, надежден, учен и красив.

В изпълнителната комисия влязоха още кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на София - Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас - Димитър Николов, бившият шеф на парламента - Цвета Караянчева, бившият кмет на Пловдив - Иван Тотев, бившият социален министър - Деница Сачева , бившият министър на здравеопазването - проф. Костадин Ангелов, бившият министър на културата - Вежди Рашидов, Тодор Тодоров, Тодор Кръстев и Илтер Садъков.

Борисов тържествено влезе в залата заедно с лидерът на ЕНП Манфред Вебер и българският еврокомисар Мария Габриел. Залата се изправи на крака, посрещайки го с аплодисменти.

"Г-н премиер, качвай се на коня, поведи си партията и се връщайте във властта", призова Вежди Рашидов.

Видеообръщение към делегатите отправи генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес. "Правителствата, преведени от теб, скъпи Бойко, пазеха финансовата стабилност. Направиха се мащабни инвестиции. В момента страната се управлява от коалиция на омразата. ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната, да създаде условия за стабилност на на страната. И във всеки момент да имате готовност да поемете управлението на страната", каза Антонио Лопес.

Отчет на Изпълнителната комисия на партията представи Живко Тодоров. 98 567 са членовете на ГЕРБ към момента. Над 1,1 млн. лв. дарения е раздала партията от 2017 до 2021 г. за хора в нужда, на църкви, джамии и социални институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай