Преговорите започнаха, Нинова помоли ИТН за три неща

Имаме сериозни намерения да направим правителство, заяви лидерът на БСП

Преговорите започнаха, Нинова помоли ИТН за три неща | StandartNews.com

"Предстоят ни поредица от разговори с вас. Имаме сериозни намерения да направим правителство, защото знаем какво ни чака в следващите месеци". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при началото на разговорите с представители на ИТН. 

Тя помоли ИТН за три неща.

"Първо, да кажете вашата позиция за това бихте ли искали да направим правителство. Второ, искаме то да стъпи върху програмата, която е отворена за предложения от ИТН. След като не сте участвали в съставянето й, абсолютно логично е да изразите мнение. Изпратили сме ви я предварително",  каза Нинова. "И трето, нека днес да не разговаряме за структура и персонален състав на МС", каза Нинова.

„Благодаря за поканата! Днес ще покажем дали имаме мъдрост и зрение да управляваме. Твърдо заявяваме, че сме готови на конструктивни разговори. Убедени сме, че избори не са необходими – те само ще задълбочат кризата и вероятният изход от тях ще са още едни избори. Да загърбим егото си, за да съставим кабинет”, призова Ива Митева. „За програмата: имаме съвпадения по почти всички точки. Ще работим за реформа на съдебната система, здравеопазването, образованието, социалната политика и антикорупционното законодателство”, каза още Митева.

„Благодаря ви, че не тръгнахте да ни обикаляте депутатите един по един и да им обяснявате колко са важни и свободни”, каза Тошко Йорданов. „Според нас е най-добре да се направи правителство с четирите партии, които бяхме досега. Що се отнася до програмата, тя до голяма степен покрива коалиционното споразумение, което сключихме преди. Прочетохме я и идваме с готови предложения”, каза още Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай