Порожанов: Ревизия на бюджета само след анализ

Порожанов: Ревизия на бюджета само след анализ | StandartNews.com

София. Ще направим анализ на състоянието в МФ и ще направим препоръки какво трябва да се извърши, заяви служебният финансов министър Румен Порожанов в сградата на Министерството на финансите, където прие поста от Петър Чобанов.

Порожанов посочи, че фискалният резерв от 8,2 млрд. лева е добра база и ако има актуализация след изборите, тя може да изчисти негативните тенденции, предаде БГНЕС.

"Не идвам с екипи. До дни ще бъде сменен един заместник-министър, други кадрови промени ще направим ако се налага след анализ", допълни Порожанов.

Според него важен проблем са спрените две програми – Околна среда и Регионално развитие. Като друг проблем той посочи забавяне на изпълнението на приходната част в бюджета.

От своя страна Петър Чобанов заяви, че стои зад направеното от правителството предложение за актуализация на бюджета и съжалява, че тя не е била приета в НС по начина, по който той е предложил. За КТБ Чобанов отново каза, че основната отговорност е на БНБ и в момента решения не могат да се извършват от МФ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай