Понеделник,

Политолог с тежка прогноза за България. Причината

От: Редактор -
12093
Политолог с тежка прогноза за България. Причината
A
A
A

"Числата са доста по-големи от 30 000 украински бежанци у нас. В един момент те ще трябва да бъдат устроени. Затова трябва да се предвидят пари в бюджета. Да се помисли за държавна политика, така че да се уреди пребиваването им. Дали обаче икономиката е в състояние да поеме такава заетост". Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев за "Твоят ден"

По думите му смели инвестиционни програми надали ще могат да се реализират. "Трябва да има балансиран план, съобразен с текущата ситуация", отбеляза той. И уточни, че е ясно, че се променя цената на металите ежедневно, не е ясно как ще се строят централи.

"Всичко в Плана за възстановяване се прави без ясна представа как ще се реализира, той би могъл да се провали значително, а ЕК ще налага корекции постоянно", подчерта Стойчев. За него конфликта в Украйна е исторически шанс българите от Украйна да се върнат у нас и да се реши демографската криза.

От своя страна колегата му д-р Любомир Стефанов смята, че службите трябваше да информират за инвазията в Украйна преди да се случи, както направиха други. Те обаче отрекоха и сега бягаме след събитията.

Въпросът е на каква цена сме готови да се срещнем с украинската съпротива", посочи той. И допълни, че липсват различни сценарии относно финансите на държавата. "Проблемите в региона правят обстановката несигурна. Българските граждани виждат едно нищо от инвестиционните планове", сподели Стефанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички