Подкрепят с плакат Октай пред Темида

Копия от разпитите на Доган решават събдата му

Подкрепят с плакат Октай пред Темида  | StandartNews.com

София.  „Октай, горе главата, България е с теб!”. Това гласи надписът на плакат в подкрепа на Октай Енимехмедов, чиято мярка за неотклонение гледат магистратите във вторник.  "Тук сме, за да го подкрепим", каза пред журналисти Боян Расате, бивш лидер на Български национален съюз.

"Считаме, че действията на Енимехмедов са една публична демонстрация срещу тази политическа система, която ни докара до това трагично, плачевно състояние и считаме, че подсъдими трябва да бъдат хора не като него, а депутати, които 23 години разрушаваха икономиката на страната, докараха българския народ до бедност и накараха 2 милиона българи да емигрират в чужбина", каза Расате.

По негови думи - има различни начини на протест и очевидно начинът на Енимехмедов е нетрадиционен.
„Това, на което сме подложени в последните 23 години, е доста нечовешко и радикално, от страна на управляващите към българския народ. Ние считаме, че ДПС е просто една част от върхушката, която съсипва българската държава, без значение че това е турска етническа партия, считаме, че мястото на тези хора е в затвора, както и на техните колеги от така наречените български партии”, каза още Боян Расате.

На разглеждането на мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов, прокурорът представи писмени доказателства - копия от разпитите на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, Корман Исмаилов и Касим Дал. Съдът ги прие като относими към случая и се оттегли да се запознае с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай