Плугчиева: Всяка несигурност пъди инвеститорите

Протестите предизвикват скептицизъм към България

Плугчиева: Всяка несигурност пъди инвеститорите | StandartNews.com

София. "Усеща се подозрение и скептицизъм спрямо България в резултат на протестите през последните месеци. Всякакви признаци или симптоми на нестабилност създават подозрение и изчакване от страна на инвеститорите".

Това заяви посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева в интервю за „Предаването на Карбовски" по ТВ7. Бившият вицепремиер в кабинета "Станишев", отговарящ за еврофондовете, подчерта, че в България не се прави разграничение между постиженията и грешките на политическите партии и това е голям минус, тъй като не се поставя националният интерес над партийния.

"Фокусът е върху недостатъците, а европейската практика е точно обратната – търсене на консенсус, доверие, последователност и приемственост", обясни Плугчиева.

„Стараем се да променяме този имидж към положителен и затова сега сме се ангажирали с една сериозна кампания в областта „Туризъм". Ние имаме какво да покажем не само на Швейцария, но и на цяла Европа и трябва да съумеем да развиваме силните си страни, които са страшно много", ктегорична е Плугчиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай