Плевнелиев: Не искам да съм последен бушон

Трябва да има състезание за Конституционен съдия, заяви той

Плевнелиев: Не искам да съм последен бушон  | StandartNews.com

София. "Надявам се, че този път при избор на конституционен съдия няма да се стига до това президентът да бъде последният бушон в държавата", заяви Росен Плевнелиев по повод новия избор на конституционен съдия. 

"Все още въпросите не са приключили и не са получени всички отговори на това, което е зададено към кандидата за Конституционния съд. Много се надявам парламентът да направи своите изводи и да вземе своите добри решения, не е необходимо в бързината да пропускаме важни въпроси и важни отговори", каза още президентът по отношение на Галя Гугушева.

Според него е много важно парламентът да даде всичко от себе си. "И отново не разбирам – защо трябва да има само един кандидат и защо този кандидат трябва да бъде посочен само от една партия. За мен беше важно да има няколко кандидати, така както е в момента с главния прокурор - имаме трима кандидати, на тях ще им бъдат задавани много въпроси, ще чуем техните концепции и след това ще се вземе решение", коментира Плевнелиев.

"Бих окуражил парламентът да постави повече кандидати, нека те да се съревновават и нека най-достойният да отиде в Конституционния съд", каза още президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай