Сряда,

Петко Димитров: Район "Витоша" с незаконни сметища

От: СТАНДАРТ -
Петко Димитров: Район "Витоша" с незаконни сметища
A
A
A

Частни терени в кв. Симеоново са превърнати в незаконно сметище. През последните дни тежкотоварна техника изхвърля в частните имоти на ул. „Павел Матев“ едрогабаритни отпадъци – премахнати бетонови траверси от трасето на трамвай №5, което е в ремонт. Камионите са на фирма - подизпълнител на Столична община. За това потърпевшите граждани са сигнализирали общинския съветник от БСП Петко Димитров.

„Задължение на общинската администрация е да упражнява контрол и са съблюдава да не се създават незаконни сметища. А там където вече са факт - те да бъдат премахнати. Конкретният случай е фрапиращ с това, че нарушителят е бил насочен към конкретното място от районната администрация във „Витоша“, каза Димитров.

По думите му е необяснимо защо общинската структура е посочила терен, който не е предназначен за складиране на строителни отпадъци. И по този начин е създала предпоставки за превръщането на частните имоти в незаконно сметище.

„Проблемът има два аспекта – екологичен и нарушаване на неприкосновеността на частната собственост. И в двата Столична община има задължения, които в този случай не се изпълняват – опазването на околната среда и защита на интересите на собствениците на имоти, които са данъкоплатци в столицата“, категоричен е общинският съветник.

Петко Димитров е запознал Столичния инспекторат със случая и очаква в спешен порядък да се вземат мерки за преустановяването на изхвърлянето и премахването на строителните отпадъци от частните терени, които се намират в подножието на Витоша.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички