Петър Москов: Нейнски се опитваше да налага разделение

Петър Москов: Нейнски се опитваше да налага разделение | StandartNews.com

София. Раздялата на Реформаторския блок със Синьо единство на Надежда Нейнски е защото бившият лидер на СДС се е опитвала да налага разделителни линии във формацията. Това каза зам.-председателят на ДСБ Петър Москов пред бТВ.

В блока се предлагат идеи, но „има хора, които искат да ни върнат към това да предлагаме кой от нас е по-добър", обясни той.

„Ако всички играят футбол, а ти играеш на терена баскетбол, това не е футбол, това е карикатура", коментира още Москов.

„Аз съм се нагледал на интриги, нагледал съм се на разделения по същностни и не толкова същностни причини. Реформаторският блок е желание за ново начало. Желание за прокарване на разделителни линии няма да бъде толерирано, това трябва да бъде ясно. Г-жа Нейнски направи точно това в последните седмици. Тя си позволи да говори, че в Реформаторся блок има либерали, че има автентични десни, кое било по-добре да надделее... В Реформаторския блок тема за надделяване няма да има", каза още Петър Москов.

Той допълни, че лично за него тази раздяла е окончателна.

По повод спекулациите, че Нейнски е искала водаческото място в евролистата на блока, Москов каза, че това още не е тема.

„Разговорът за това, кой ще води листите на Реформаторския блок, еле пък персонално, не е започнал. Това, което правим ние, е да полагаме правила. Едно от тези правила е, че ние действаме общо и действаме като отбор. Само отбор може да се противопостави на това, което започна", допълни Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай